Skip to main content

Tijdens de zomermaanden neem je wellicht wat extra tijd om te ontspannen of om klusjes te doen die zijn blijven liggen. Vergeet vooral hierin je houten vloer niet mee te nemen! Want om je houten vloer piekfijn te onderhouden, is een een- of tweejaarlijkse extra voeding met olie, polis of wax aan te raden. Of wellicht heeft je vloer wel een schuurbeurt nodig. Er zijn klusjes die je eenvoudig zelf doen of door je favoriete houten vloeren specialist ;-). We hebben even wat tips voor je op een rij gezet!

Houten vloer onderhouden

Lijkt je houten vloer schraler of doffer te worden? Of verschijnen er loop- of slijtpaden? Dan is het verstandig de vloer opnieuw te behandelen met een onderhoudsproduct of om deze eens te schuren. Grijze plekken in een houten vloer zijn vaak een teken van slijtage of vocht. Dit wil zeggen dat de houten vloer niet meer voldoende beschermd is.

houten-vloeren-luchtbevochtiger-het-parkethuisLuchtvochtigheid in de gaten houden

Even een leerzaam uitstapje naar het onderwerp luchtvochtigheid: Houten vloeren krimpen en zetten uit, al naarmate de weersomstandigheden. Hoewel de meeste vloeren zo worden gelegd dat je houten vloer zo min mogelijk ‘werkt’, doe je er toch goed aan om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. In de zomer kan die flink de hoogte ingaan en in de winter daalt de luchtvochtigheid door de verwarming. Bij Het Parkethuis hebben we een uitgebreid assortiment van luchtbevochtigers (handig voor in de winter) en hygrometers (luchtvochtigheidsmeter) die jouw houten vloer in topconditie kunnen houden. Laat je adviseren over een optimale klimaatbeheersing en de mogelijkheden.

Zonlicht schadelijk?

In de zomer geniet je met volle teugen van de zonnestralen, maar voor nieuw parket betekent die blootstelling dat je houten vloer sneller verkleurt. Indien je vloer te licht wordt, en onderhoud geeft niet meer het gewenste resultaat, kunnen we zijn oorspronkelijke kleur gelukkig herstellen. We schuren (stofvrij!) het verkleurde toplaagje weg en behandelen het vrijgekomen oppervlak met eventueel kleurolie en/ of -lak. Voor het stofvrij schuren maken gebruik van o.a. het Bona Dust Care System. Dit is een compleet afgesloten systeem waardoor wij alle houten vloeren stofvrij schuren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Houten vloer reinigen en schoon houden

In de zomer krijg je waarschijnlijk wat extra voeten over de vloer. Letterlijk: vrienden en familie die komen barbecueën, vriendjes die met je kinderen komen spelen… Je houten, pvc of laminaat vloer heeft het dus extra zwaar tijdens die periode. Je vloer regelmatig stofzuigen en zelfs dweilen is dus geen overbodige luxe om schade en hardnekkige vlekken te voorkomen. Let wel op dat je de juiste reinigingsproducten gebruikt!

Gebruik bijvoorbeeld geen allesreinigers op een houten vloer, dit geeft een doffe uitstraling. Iedere soort vloer kent zijn eigen producten die beschermt en ervoor zorgt dat vloeren generaties lang meegaan. Voor de nieuwste schoonmaakproducten en leukste acties houd onze Acties-pagina in de gaten, daar berichten we regelmatig over de laatste aanbiedingen van merken zoals JEMAKO en Bona.

Grof(fer) geschut nodig? Huur een boenmachine!

Kleine oppervlaktes kun je prima handmatig uitvoeren. Maar zijn er echt beschadigingen op je houten vloer of gaat het om meerdere plekken of een groter oppervlak? Dan wordt er voor het opruwen, reinigen of oliëngeadviseerd om een boenmachine te gebruiken. Een boenmachine is geschikt voor zowel een hout vloer als parket en maakt het werk fysiek minder zwaar, daarnaast ben je vaak in een dag klaar! Wil je een boenmachine huren? Dit kan al voor 30 euro voor 1 tot 2 dagen. Ideaal toch? Neem contact met ons op wanneer je jouw boenmachine kunt ophalen.

Gratis vloerinspectie

Wist je dat Het Parkethuis gratis bij je thuiskomt om de houten vloer te inspecteren en een deskundig advies te geven over de staat van en eventuele oplossing voor jouw vloer? Heb je andere vragen, wil je onze collecties aan houten, pvc of laminaat vloeren bekijken of wil je persoonlijk advies?

Neem contact op om een afspraak te plannen