Skip to main content

Naast een ruime collectie aan houten vloeren, PVC vloeren en laminaat vloeren vind je bij ons ook de mooiste vloerkleden. Ookal is jouw houten vloer nog zo mooi, een vloerkleed kan een interieur die finishing touch geven. Het Parkethuis is dan ook fan van Brinker Carpets uit Huissen. Zij hebben de prachtigste vloerkleden die variëren in kleur, zacht hoog- of laagpolige en stevigere structuren. Een ronde of zelfs organische vorm is ook mogelijk. Voor elke woning en stijl zijn de opties eindeloos!

Met bijna 20 jaar ervaring in de vloerkleden industrie is Brinker Carpets een gevestigde naam. Brinker maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals zuiver scheerwol, Nieuw-Zeeland wol, viscose en chenille. Alle vloerkleden worden zorgvuldig geïnspecteerd in het land van herkomst en alleen de vloerkleden die aan de hoge standaarden voldoen worden goedgekeurd om te worden getransporteerd naar Nederland. Ieder vloerkleed van Brinker Carpet is uniek doordat de meeste producten handgemaakt zijn. Achter elk vloerkleed zit daarom een eigen verhaal, iets wat ze graag willen uitdragen.

FEELGOOD

Kenmerkend voor de Feelgood collectie zijn hoge kwaliteit, handgeweven vloerkleden. Door de vele kleuren en het uitgebreide aanbod in vorm en afmetingen, ontstaan producten die perfect aan jouw persoonlijke wensen voldoen.

> Bekijk catalogus FEELGOOD 2022

FEELGOOD Custom sizes

Feelgood Custom Sizes onderscheidt zich op het gebied van maatwerk. De gehele collectie is mogelijk in speciale maten en vele kleuren. Met de ‘speciaal op maat’ collectie is er nog meer mogelijkheden in vorm, kleur en maten. Een service level op gebied van kwaliteit, snelheid, mogelijkheden.

> Bekijk catalogus FEELGOOD Custom Sizes 2022

ENSUITE By Brinker

De ENSUITE BY BRINKER collectie: een fantastische en luxueuze selectie vloerkleden die ter wereld is gebracht door een combinatie van passie en vakmanschap. Een betaalbare collectie met dessins welke stuk voor stuk een rijke high-end uitstraling hebben. Deze prachtige machinaal geweven vloerkleden collectie met luxueuze texturen telt in totaal 6 kwaliteiten die allemaal leverbaar zijn in verschillende afmetingen, ontwerpen en dessins.

> Bekijk catalogus ENSUITE 2022

Brinker Carpets vloerkleed 101

Benieuwd hoe de vloerkleden van Brinker Carpets in elkaar zitten en waar deze van gemaakt zijn? Je ziet het in deze video.

Onze tips om je vloerkleed het beste te onderhouden

 • Houd de houten vloer schoon
  Met een schone en droge ondergrond blijft het vloedkleed vormvast en mooi van kwaliteit
 • Gebruik een ondertapijt
  Plaats onder je vloerkleed een anti-slip ondertapijt. Hierdoor blijft het vloedkleed goed liggen en behoudt beter zijn vorm.
 • Regelmatig stofzuigen
  Stofzuig je vloedkleed minimaal 1 keer per week met een gladde stofzuigermond. Hoogpolige tapijten klop je regelmatig uit.
 • Draai je vloedkleed
  Door je vloerkleed één keer per jaar 180º te draaien voorkom je eventuele verkleuring en slijtage te voorkomen.
 • Vergeet ook niet je vloedkleed óm te draaien
  Geweven tapijten die aan twee kanten gebruikt kunnen worden kun je één keer per jaar omdraaien, zodat de onderkant boven komt te liggen en andersom.
 • Bevochtigen
  Wollen vloerkleden mogen een paar keer per jaar met water licht worden besproeid
 • Uitstekende draden afknippen
  Trek uitstekende draadjes niet uit je vloerkleed, maar knip ze af met een scherpe schaar.
 • Vlekken verwijderen
  Doe je door direct te deppen met water en keukenpapier of een absorberende doek. Nooit wrijven!
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen
  Dit kan schade opleveren aan het vloerkleed. Raad pleeg ons of een professionele tapijtreiniger.

Wist je dat 90% van de meest voorkomende vlekken gewoon met water te reinigen zijn? De schijf van James geeft je een handig overzicht.

Meer onderhoud- en schoonmaak tips?

Meer weten over houten vloeren, laminaat vloeren of pvc vloeren of het onderhoud daarvan?

Advies nodig?

Bij het Parkethuis adviseren we je graag welke vloerkleed het beste bij, en op, jouw houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer of interieur past. Wil je samples zien van de Brinker Carpets vloerkleden? Of wil je weten tot welke andere merken je kunt kiezen?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of maak online een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.