Onderhoud aan PVC vloeren en houten vloeren

Je hoeft met een PVC vloer niet veel tijd te investeren in schoonmaken. Stof of droog vuil op jouw PVC vloer kun je simpelweg verwijderen met een stofzuiger of bezem. Voor vastzittend vuil voeg je een beetje schoonmaakmiddel toe aan het dweilwater.

Gelakte en geoliede houten vloeren schoonmaken met een schrobzuigmachine

Met de Bona PowerScrubbe schrobzuigmachine reinig je gemakkelijk gelakte en geoliede vloeren. Deze reiniging is niet oppervlakkig, maar houten vloeren worden diep gereinigd. In combinatie met de Bona Deep Clean Solution (professionele reiniger) haal je met gemak het hartnekkigste vuil uit houten vloeren.

Voordelen schrobzuigmachine

De zuigmachine reinigt je vloer met twee in tegenovergestelde richting draaiende cilinderborstels. Ook op ruw geborsteld parket en houten vloeren met afgeschuinde randen. De machine komt met een speciale parketborstel, zodat je houten vloer niet beschadigd raakt. Ook blijft je houten vloer niet nat natuurlijk.

Neem contact met ons op voor advies

Onderhoud aan jouw bestaande houten vloer

Jouw bestaande vloer schuren en afwerken met olie/wax of lak

Wanneer je slijt- of looppaden hebt in je houten vloer, is het verstandig de houten vloer opnieuw te behandelen of schuren. Schuren kan een reden zijn om van kleur te wisselen of bijvoorbeeld van lak over te gaan naar olie of wax. Grijze plekken in een houten vloer zijn vaak een teken van vocht. Dit wil zeggen dat de houten vloer niet meer voldoende beschermd is.

Stofvrij schuren

De houten vloer stofvrij schuren? Dat is zeker mogelijk. Wij maken gebruik van het Bona Dust Care System. Dit is een compleet afgesloten systeem waardoor wij alle houten vloeren stofvrij schuren.

Het stofvrij schuren van je houten vloer heeft veel voordelen. Zo is het beter voor het milieu, je gezondheid en gunstig voor mensen met een (stof)allergie. Tevens is een stoffig huis verleden tijd.

Gratis vloerinspectie

Wist je dat Het Parkethuis gratis bij je thuiskomt om de houten vloer te inspecteren en een deskundig advies te geven over de staat van en eventuele oplossing voor jouw vloer?

Maak afspraak voor gratis vloerinspectie

Beschermining van jouw PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer

Bescherm je PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer door meubels te voorzien van vilt. Je voorkomt zo beschadigingen aan je vloer, zoals krassen door het verschuiven van meubilair. Wij kunnen je alle soorten oplossingen aanbieden voor krasbescherming, passend bij jouw PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer.
100 x 5 cm en schroefvilt hebben wij altijd op voorraad in de maten 20-24-28 mm.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Bevochtiging voor jouw vloer

Als vakspecialist weten wij als geen ander dat het onderhouden van een mooie houten vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid in de woning! Tijdens het stookseizoen zal de relatieve luchtvochtigheid in de woning dalen. Deze droge lucht is niet alleen ongezond voor ons eigen leefklimaat maar ook voor de mooie houten vloer. Een goede relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 50-65%. Dit kun je meten met een hygrometer zoals op de foto. Wanneer het percentage lager ligt kunnen er krimpnaadjes en/of schuurvorming ontstaan.

Bezoek onze showroom

Door gebruik te maken van een luchtbevochtiger houd je de relatieve luchtvochtigheid in de woning op peil. Een verwarmde ruimte van 30m2 heeft dagelijks minimaal 5 liter water nodig om de aanbevolen luchtvochtigheid te verkrijgen.

Nog geen luchtbevochtiger? Bij Het Parkethuis in Gennep adviseren je graag over de mogelijkheden van bevochtigen.

Behandelen en schoon houden van jouw houten vloer

Gebruik geen allesreinigers op een houten vloer, dit geeft een doffe uitstraling. Wij adviseren je houten vloer te behandelen met de producten welke wij adviseren, dit kan per merk verschillend zijn. Elke leverancier heeft zijn eigen formule deze beschermt de houten vloer en zorgt ervoor dat vloeren generaties lang meegaan.

Neem contact op voor meer schoonmaak tips