Skip to main content

Onderhoud

aan houten vloeren, PVC vloeren en laminaat vloeren

Je vloer schoonmaken en onderhouden, het is belangrijk dat je weet wat jij wel én niet moet doen. Het zorgt er voor dat jouw houten vloer, laminaat vloer of PVC vloer er mooi blijft uit zien, het geen beschadigingen krijgt van de verkeerde middelen en je langer van de vloer kan genieten. Als de vloer goed wordt schoongemaakt, onderhoud je het namelijk ook goed. Op deze pagina vind je alles op gebied van het onderhouden van houten vloeren, laminaat vloeren en PVC vloeren.

Optimaal onderhouden van jouw vloer

Wist je dat je reinigings- en onderhoudsproducten voor jouw houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer kunt bestellen bij Het Parkethuis? De producten voor JEMAKO vind je in onze webshop, andere merken kun je bestellen door contact met ons op te nemen. Of wil je advies over het schuren, lakken, oliën of een andere manier van onderhoud van jouw vloer? Vraag dan een gratis vloerinspectie aan!

Bestel onderhoudsproducten Gratis vloerinspectie

Houten vloeren

Schoonmaken en reinigen

Een houten vloer kan heel eenvoudig worden schoongemaakt met de stofzuiger, hiermee verwijder je het grootste deel van de viezigheid. Gebruik geen allesreinigers op een houten vloer. Veel houten vloeren worden namelijk afgewerkt met een laag wax, olie of lak. Deze laag kan beschadigd raken wanneer je gaat dweilen en krijgen een doffe uitstraling. Wij adviseren je houten vloer te behandelen met speciale producten voor houten vloeren, dit kan per merk verschillend zijn. Elke leverancier heeft zijn eigen formule deze beschermt de houten vloer en zorgt ervoor dat vloeren generaties lang meegaan.

houten-vloeren-olie-lak

In de olie of lak

Wanneer je slijt- of looppaden hebt in je houten vloer, is het verstandig de houten vloer opnieuw te behandelen met een vloerolie of -lak, of te schuren. Schuren kan een reden zijn om van kleur te wisselen of bijvoorbeeld van lak over te gaan naar olie of wax. Grijze plekken in een houten vloer zijn vaak een teken van vocht. Dit wil zeggen dat de houten vloer niet meer voldoende beschermd is. Om de olie aan te brengen op je vloer en hierna in- en uit te poetsen wordt geadviseerd om een boenmachine te gebruiken. Het Parkethuis heeft deze handige machines in de verhuur en ze zijn makkelijk en simpel in het gebruik.

houten-vloer-schuren-onderhoud-het-parkethuis

Stofvrij schuren

Het renoveren van houten vloeren kan een proces zijn waarbij veel stof vrijkomt en kan daarmee niet alleen vervelend, maar ook schadelijk voor je gezondheid zijn. De houten vloer stofvrij schuren? Dat is zeker mogelijk. Wij maken gebruik van het Bona Dust Care System. Dit is een compleet afgesloten systeem waardoor wij alle houten vloeren stofvrij schuren. Het stofvrij schuren van je houten vloer heeft veel voordelen. Zo is het beter voor het milieu, je gezondheid en gunstig voor mensen met een (stof)allergie. Tevens is een stoffig huis verleden tijd. Een grote schoonmaak achteraf is niet nodig!

Op zoek naar onderhoudsproducten voor jouw houten vloeren?

Wil je weten welke producten het beste zijn om jouw houten vloer mee schoon te maken en/of te onderhouden? Neem contact met ons op voor advies. Je kunt je producten bestellen en afhalen bij ons in de showroom. Houd ook de Acties-pagina in de gaten voor de nieuwste schoonmaakproducten en leukste acties!

PVC Vloeren

Schoonmaken en reinigen

Je hoeft met een PVC vloer niet veel tijd te investeren in schoonmaken. Stof of droog vuil op jouw PVC vloer kun je simpelweg verwijderen met een stofzuiger, bezem, microvezeldoek of een een vochtige dweil met PVC reinigingsproducten. Gebruik geen agressieve reinigingsproducten of laat water of vloeistof staan op je vloer voor gedurende een lange tijd. Dit kan je PVC vloer aantasten en vlekken veroorzaken. Er bestaan gelukkig producten die speciaal zijn ontworpen voor het schoonmaken van PVC vloeren. Deze producten worden dan ook PVC-reinigers genoemd. Ze zijn veilig in gebruik en kunnen elke week worden gebruikt.

Op zoek naar onderhoudsproducten voor jouw PVC vloer?

Wil je weten welke producten het beste zijn om jouw PVC vloer mee schoon te maken en/of te onderhouden? Neem contact met ons op voor advies. Je kunt je producten bestellen en afhalen bij ons in de showroom. Houd ook de Acties-pagina in de gaten voor de nieuwste schoonmaakproducten en leukste acties!

Laminaat vloeren

Schoonmaken en reinigen

Net als een PVC vloer is een laminaat vloer ook zeer eenvoudig en makkelijk te onderhouden. Een laminaat vloer mag regelmatig schoongemaakt worden met een stofwisser en stofzuiger en af en toe licht vochtig gedweild met het juiste schoonmaakmiddel voor laminaat vloeren. Vermijd zoveel mogelijk vocht op de vloer. Ruim gemorst vloeistof dan ook zo snel mogelijk op. Om krassen te voorkomen adviseren wij om vilt onder je meubels te bevestigen.

Op zoek naar onderhoudsproducten voor jouw laminaat vloer?

Wil je weten welke producten het beste zijn om jouw PVC vloer mee schoon te maken en/of te onderhouden? Neem contact met ons op voor advies. Je kunt je producten bestellen en afhalen bij ons in de showroom. Houd ook de Acties-pagina in de gaten voor de nieuwste schoonmaakproducten en leukste acties!

Denk ook hieraan als het gaat om het onderhouden van jouw houten, PVC of laminaat vloer

Gelakte en geoliede houten vloeren schoonmaken met een

Schrobzuigmachine

Met de Bona PowerScrubber schrobzuigmachine reinig je gemakkelijk gelakte en geoliede vloeren. Deze reiniging is niet oppervlakkig, maar houten vloeren worden diep gereinigd. In combinatie met de Bona Deep Clean Solution (professionele reiniger) haal je met gemak het hardnekkigste vuil uit houten vloeren.

Voordelen schrobzuigmachine

De zuigmachine reinigt je vloer met twee in tegenovergestelde richting draaiende cilinderborstels. Ook op ruw geborsteld parket en houten vloeren met afgeschuinde randen. De machine komt met een speciale parketborstel, zodat je houten vloer niet beschadigd raakt.

Interesse? Neem contact op

Gebruik vilt

Ter bescherming van jouw houten, PVC of laminaat vloer

Bescherm je PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer door meubels te voorzien van vilt. Je voorkomt zo beschadigingen aan je vloer, zoals krassen door het verschuiven van meubilair. Wij kunnen je alle soorten oplossingen aanbieden voor krasbescherming, passend bij jouw PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer. 100 x 5 cm en schroefvilt hebben wij altijd op voorraad in de maten 20-24-28 mm.

Vilt bestellen? Neem contact met ons op!

Bevochtigen van jouw houten vloer

Gezonde leefomgeving met een luchtbevochtiger

Als vakspecialist weten wij als geen ander dat het onderhouden van een mooie houten vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid in de woning! Tijdens het stookseizoen zal de relatieve luchtvochtigheid in de woning dalen. Deze droge lucht is niet alleen ongezond voor ons eigen leefklimaat maar ook voor de mooie houten vloer. Een goede relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 50-65%. Dit kun je meten met een hygrometer zoals op de foto. Wanneer het percentage lager ligt kunnen er krimpnaadjes en/of schuurvorming ontstaan.

Door gebruik te maken van een luchtbevochtiger houd je de relatieve luchtvochtigheid in de woning op peil. Een verwarmde ruimte van 30m2 heeft dagelijks minimaal 5 liter water nodig om de aanbevolen luchtvochtigheid te verkrijgen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Je krijgt het gegarandeerd schoon met JEMAKO

Bestel jouw JEMAKO producten online

JEMAKO is dé specialist als het om unieke schoonmaakideeën gaat, en ontwikkelt en produceert innovatieve en hoogwaardige schoonmaakproducten. JEMAKO onderscheidt zich door hun buitengewone hoge kwaliteit, milieuvriendelijkheid en effectiviteit. Het Parkethuis is al meer dan 10 jaar trotse distributiepartner van JEMAKO. In onze webshop kun je jouw favoriete reinigingsproducten eenvoudig bestellen. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je direct per e-mail de orderbevestiging met een digitale factuur voor betaling en de producten worden bij je thuis bezorgd.

Ga naar de JEMAKO webshop