Skip to main content

Je hebt die prachtige nieuwe houten, pvc of laminaat vloer gevonden, ook de kleur van de muren is bepaald. Wat fijn! En hoe ga je de vloer afwerken…? De randafwerking is minstens zo belangrijk, want je geeft je interieur echt die finishing touch! Bij Het Parkethuis kun je kiezen uit een breed assortiment Sfeerplinten in diverse kleuren, hoogtes, diktes én in verschillende afwijkende vormen. Ook kunnen plinten zorgen voor contactgeluidsreductie. We hebben onze mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Soorten plinten

Klassiek, barok, renaissance, romantisch, koloniaal, retro, modern, eigentijds, tijdloos… Met Sfeerplinten op jouw houten vloer, pvc vloer of laminaat vloer zijn er oneindig veel mogelijkheden. Een hoge plint laat bijvoorbeeld de ruimte in zijn geheel groter en ruimer lijken. Ook kun je met deze plint snoeren gemakkelijk wegwerken. Sfeerplinten zijn er in 6 verschillende hoogtes: 70, 76, 85, 90, 115 en 120 mm hoog.

Ook in de dikte zijn er diverse mogelijkheden: 12, 15, 18 en 22 mm.

Afwijkende vorm plinten

Heb je een ronde muur of de wens om de vloer in de plint door te leggen? Met de flexibele sfeerplint kun je ieder type muur in de ruimte afwerken. Ook de bevestiging is zeer eenvoudig door het stevige en buigzame materiaal. Geen zin om de plinten verstek te zagen? Met de speciale hoekstukjes is dat niet nodig, dat maakt de montage een stuk eenvoudiger. Ideaal toch?

Plint kleuren

Sfeerplinten zijn standaard voorgelakt in RAL9010 (zuiverwit), een kleur waar de meeste mensen voor kiezen. Wit is tijdloos en strak en zorgt voor een mooi contrast bij een andere kleur muur en houten, pvc of laminaat vloer. Maar ook zijn er plinten verkrijgbaar in de kleuren RAL 9001 (cremewit), RAL 9016 (verkeerswit), RAL 7016 (antraciet) en RAL (9005) zwart.

Heb je een beschadiging aan je sfeerplint? Met Bij-tip-lak is dit probleem snel opgelost. Door het handig kwastje zijn beschadigingen eenvoudig te corrigeren. Daarnaast is het ook ideaal voor het afwerken van zaagsneden. De lak is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.

Plinten met geluidsreductie

Een aantal Sfeerplinten zijn voorzien van een uitsparing aan de onderkant, ten behoeve van een geluidsreducerende strip. In combinatie met een geluidsreducerende vloer is het raadzaam om deze plint met deze strip te installeren. Het kan namelijk voorkomen dat er zich een ‘lek’ bevindt tussen je muur en je houten, pvc of laminaat vloer. Dit lek kan door middel van de speciale strip afgedicht worden. De strip is leverbaar in wit, zwart, lichtbruin en donkerbruin. Alle geluidsreducerende plinten zijn één keer voorgelakt in RAL 9010.

Deuromlijsting

Je maakt je interieur echt compleet met een mooie afwerking van je deurposten. De deuromlijsting van Sfeerplinten zijn er ook in allerlei soorten uitstralingen bijvoorbeeld barok, klassiek of modern. Met een traditionele, moderne of retro neut sluit je deuromlijsting naadloos aan op de plint.

De voordelen van sfeerplinten op een rij:

  • Hoge kwaliteit vochtbestendig MDF
  • Diverse diktes, hoogtes en kleuren
  • Makkelijk te bevestigen
  • Standaard voorgelakt
  • Direct af te lakken
  • Ruim assortiment, passend bij iedere houten, pvc of laminaat vloer en woonstijl!

Sfeerplinten verkrijgbaar bij Het Parkethuis

Ben je op zoek naar mooie plinten om jouw houten vloer, pvc vloer of laminaat vloer en interieur die final touch te geven? Informeer naar ons assortiment of maak direct een afspraak voor persoonlijk advies. Je kunt de plinten zelf bevestigen of het ons laten doen. Neem contact met ons op, we bespreken het graag! Kijk ook op de website van Sfeerplinten.