Skip to main content

Houten vloeren Nijmegen

Ben je woonachtig in de regio Nijmegen en op zoek naar houten vloeren? Misschien heeft je huidige houten vloer wel een update nodig of ga je binnenkort verhuizen naar Nijmegen. Een mooie (nieuwe) inrichting begint bij de vloer. Het Parkethuis adviseert, levert en legt de nieuwe houten vloer van je dromen! Wij zijn gevestigd in Gennep, maar zijn regelmatig te vinden in Nijmegen voor het plaatsen van houten vloeren. De afstand tussen Gennep en Nijmegen is immers maar 30 km. Ons enthousiaste en professionele team van gecertifieerde parketteurs heeft een jarenlange ervaring in houten vloeren, PVC vloeren, laminaat vloeren, visgraat vloeren etc.

Voor ieder wat wils

Liever zelf aan de slag? Ga je zelf de houten vloer leggen, schuren of boenen? Ook daarin kun wij je helpen. Kortom voor ieder wat wils! In onze showroom vind je een uitgebreide collectie aan de mooiste houten vloeren. Edith helpt je graag bij het kiezen van de vloer die bij jouw woning, je leefomstandigheden en bij je gezin past. Maak simpel en snel een afspraak via onze online afsprakenplanner of neem contact op voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Het Parkethuis

 • Levert én plaatst in regio Nijmegen
 • Groot aanbod in houten vloeren
 • Professioneel team van parketteurs
 • CWB gecertificeerd
 • Aangesloten bij Vloerverwamingparket.nl
 • Jemako partner

Voordelen houten vloer

 • Een houten vloer is duurzaam en gaat lang mee
 • Tijdloos en passend in ieder interieur
 • Het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden
 • Een houten vloer is een natuurproduct en altijd uniek
 • Werkt perfect in combinatie met vloerverwarming en –koeling
Lieverdink - Houten Vloeren - Het Parkethuis
Lieverdink - Houten Vloeren - Het Parkethuis
Lieverdink - Houten Vloeren - Het Parkethuis

Soorten houten vloeren Nijmegen

Het Parkethuis biedt je een enorme keuze aan exclusieve houten vloeren van verschillende prachtige merken. Niet alleen heb je volop keuze in houten vloer soorten, ook de tekening en de structuur van het hout kunt u zelf bepalen. De goede afwerking en een vakkundige manier van leggen zijn altijd standaard. Bij het plaatsen van elke houten vloer letten wij op de kleinste details die de vloer helemaal af maken en perfect laten passen in jouw woning of bedrijfsruimte. Wij weten dat er heel veel keuze is en dat het voor velen lastig is om een keuze te maken. De perfecte houten vloeren voor in jouw woning in Nijmegen vind je niet zomaar, maar bij Het Parkethuis helpen wij je graag bij het vinden van de juiste vloer.

Legpatronen

Hout geeft een vloer karakter. Geen enkele houten vloer is hetzelfde – elke houten plank heeft zelfs zijn eigen tekening. Ook houtsoort, structuur, afwerking en de manier van leggen (patronen) maken dat elke houten vloer anders is. Momenteel zijn de patronen visgraat, Hongaarsepunt, Hollandpatroon, mozaiekparket, strokenparket en het Versaillesparket erg populair. Juist die eigenheid geeft hout zoveel charme. Met een houten vloer haal je de natuur in huis – dat geeft aan elke ruimte een warme sfeer. Daarnaast wordt je houten vloer met de jaren steeds mooier. Dat geldt zeker voor een vloer die volop gebruikt wordt, die hier en daar wat gebutst is en waaraan je kunt zien dat er geleefd is. Een houten vloer ontwikkelt als het ware zijn eigen karakter. Voor welke houten vloer in jouw woning of bedrijfsruimte in Nijmegen ga jij? In onze showroom vind je voorbeeldpanelen van alle mogelijke patronen, houtsoorten, behandelingen en kleuren. Je kunt ze komen bekijken door eenvoudig online een afspraak te maken.

Maak afspraak

Onze merken houten vloeren

Wij leveren diverse merken van de mooiste houten vloeren. Voor welke houten vloeren in jouw (nieuwe) woning in Nijmegen ga jij? De merken waar wij mee samenwerken zijn:

Vloerverwarming onder jouw houten vloer in Nijmegen?

Vaak wordt nog steeds gedacht dat een vloerverwarming en houten vloeren niet samen gaan. Dit klopt niet! Bij Het Parkethuis hebben we diverse mogelijkheden van verschillende merken om ook jouw voetjes op je houten vloer lekker warm te houden. Maar ook om het huis koel te houden door middel van vloerkoeling zijn er vele oplossingen. Zeker een optie om over na te denken voor in jouw woning in Nijmegen!

Voordelen vloerverwarming onder houten vloeren t.o.v. traditionele verwarming:

 • Comfortabeler en aangenamer
 • Zuiniger
 • Praktischer met inrichten van de woning
 • Mooier, want geen radiatoren en leidingen in zicht
 • Hygiënischer, want geen stofophoping
 • Veiliger, je kunt je niet branden aan een hete radiator
 • Gezonder binnenklimaat

Onderhoud aan jouw houten vloer in Nijmegen

bona-schrobzuigmachine-houten-vloeren-het-parkethuis

Houten vloer in de olie/wax of lak

Wil je je houten vloer op de juiste manier schoonmaken en onderhouden? Weet wat je wel én niet moet doen. Je wilt immers geen beschadigingen van de verkeerde middelen. Als de vloer goed wordt schoongemaakt, onderhoud je het ook goed. Is jouw houten vloer in Nijmegen door veel gebruik of een ongelukje beschadigd geraakt, heeft het bijvoorbeeld sporen van slijt- of looppaden, of kan je vloer gewoon wel een fris nieuw uiterlijk gebruiken? In plaats van de aanschaf van een nieuwe, kun je ook eens denken aan het opnieuw lakken met een vloerolie of -lak en/of schuren van jouw houten vloer. Laat je adviseren door Het Parkethuis, wij kunnen dit voor je verzorgen of je kunt er zelf mee aan de slag. Wij hebben diverse apparatuur voor een scherpe prijs te huur.

Houten vloer stofvrij schuren

Grijze plekken in een houten vloer zijn vaak een teken van vocht. Dit wil zeggen dat de houten vloer niet meer voldoende beschermd is. Het schuren van je houten vloeren kan ook een reden zijn om van kleur te wisselen of bijvoorbeeld van lak over te gaan naar olie of wax. Je houten vloer stofvrij schuren? Dat is zeker mogelijk. Wij maken gebruik van het Bona Dust Care System. Dit is een compleet afgesloten systeem waardoor wij alle houten vloeren eenvoudig stofvrij voor je schuren.

Houten vloer boenen

Begint je houten vloer doffer te worden? Dan is het waarschijnlijk toe aan onderhoud. Een gelakte houten vloer kan beschermd worden met een polish en de geoliede vloer vraagt af en toe om een onderhoudsolie. Kleine oppervlaktes kun je prima handmatig uitvoeren. Maar heeft je houten vloer in Nijmegen ook beschadigingen of gaat het om meerdere plekken of een groter oppervlak? Om de olie aan te brengen op je vloer en hierna in- en uit te poetsen, wordt geadviseerd om een boenmachine te gebruiken. Een boenmachine is geschikt voor zowel een hout vloer als parket en maakt het werk fysiek minder zwaar, daarnaast ben je vaak in een dag klaar!

Gratis vloerinspectie of apparatuur huren in Nijmegen?

Wist je dat Het Parkethuis gratis bij je thuiskomt in de regio Nijmegen om de houten vloer te inspecteren en een deskundig advies te geven over de staat van en eventuele oplossing voor jouw vloer? Of misschien ben je wel geïnteresseerd in het huren van een boenmachine! Je kunt hem huren bij Het Parkethuis en kost slechts € 30,- voor 1 tot 2 dagen huur. Of wil je je houten vloer opnieuw laten lakken of stofvrij laten schuren? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Contact opnemen

Kunststof vloeren die op hout lijken

Ben je voor je woning in Nijmegen op zoek naar vloeren die wél op echt hout lijken, maar het eigenlijk niet zijn? Maak kennis met PVC en laminaat vloeren. Voor het oog een authentieke houten vloer, maar met alle voordelen van een kunststof vloer!

Laminaat vloeren

Laminaat is een kunststof vloer bestaande uit verschillende lagen. De decoratieve laag bepaalt hoe de plank eruit komt te zien. Allerlei dessins zijn mogelijk, maar vooral de houtlook is erg populair. Bij verschillende merken wordt ook reliëf aan de toplaag toegepast om een houtstructuur te simuleren. Voordelen van laminaat zijn dat het relatief goedkoop is om aan te schaffen, onderhoudsvriendelijk is, niet krimpt of uitzet en goed te combineren is met vloerverwarming. Je hebt dus geen last van de nadelen van een echte houten vloer! Is voor jouw woning in Nijmegen?

PVC vloeren

PVC wordt steeds populairder en niet voor niets ook wel ‘het nieuwe laminaat’ genoemd. De stroken bestaan, net als laminaat, uit verschillende kunststof lagen en de decoratieve laag is in allerlei dessins verkrijgbaar. Ook in een echte houtlook dus! PVC kan beter tegen vocht, dan laminaat en deze vloersoort is ook nog een stuk geluidsarmer. Bovendien is het de beste vloer voor vloerverwarming (op een stenen vloer na dan). De juiste keuze voor jouw woning in Nijmegen?

Schoonmaken houten vloer

Wist je dat je je houten vloer in Nijmegen heel eenvoudig schoonmaakt met slechts de stofzuiger? Het grootste deel van de viezigheid wordt hiermee verwijderd. Gebruik nooit allesreinigers op een houten vloer. Veel houten vloeren worden namelijk afgewerkt met een laag olie, lak of wax en kan beschadigd raken wanneer je gaat dweilen. Met een doffe uitstraling tot resultaat. Wij adviseren je houten vloer te behandelen met speciale producten voor houten vloeren, dit kan per merk verschillend zijn. Elke leverancier heeft zijn eigen formule deze beschermt de houten vloer en zorgt ervoor dat vloeren generaties lang meegaan.

Neem contact op voor meer schoonmaak tips