Skip to main content

Je vloer schoonmaken en onderhouden, het is belangrijk dat je weet wat jij wel én niet moet doen. Het zorgt ervoor dat jouw houten vloer, laminaat vloer of PVC vloer er mooi blijft uit zien, het geen beschadigingen krijgt van de verkeerde middelen en je langer van de vloer kan genieten. Als de vloer goed wordt schoongemaakt, onderhoud je het namelijk ook goed. Is jouw houten vloer door veel gebruik of een ongelukje beschadigd geraakt of kan je vloer gewoon wel een fris nieuw uiterlijk gebruiken? In plaats van de aanschaf van een nieuwe, kun je ook eens denken aan het opnieuw lakken en schuren van jouw houten vloer. En laten we daar bij Het Parkethuis nou veel ervaring in én de middelen en apparatuur voor hebben.

Begint je houten vloer schraler of doffer te worden? Dan is het toe aan een periodiek onderhoud. Een gelakte houten vloer kan beschermd worden met een polish en de geoliede vloer vraagt af en toe om een onderhoudsolie. Kleine oppervlaktes kun je prima handmatig uitvoeren. Maar zijn er ook beschadigingen of gaat het om meerdere plekken of een groter oppervlak? Om de olie aan te brengen op je vloer en hierna in- en uit te poetsen wordt daarom geadviseerd om een boenmachine te gebruiken. Een boenmachine is geschikt voor zowel een hout vloer als parket en maakt het werk fysiek minder zwaar, daarnaast ben je vaak in een dag klaar!

Nogmaals de voordelen van een boenmachine op een rij

  • Gebruiksvriendelijk
  • Ideaal voor grotere oppervlakten
  • Binnen een dag klaar
  • Minder risico op vlekken
  • Evenrediger spreiding dus sterkere laag
  • Te huur bij Het Parkethuis!

Toe aan een nieuw kleurtje of je houten vloer laten schuren?

Wel is het verstandig om eens in de 10 tot 15 jaar, of na een verhuizing of verbouwing, groot onderhoud aan je vloer te plegen. Of wellicht ben je toe aan nieuw kleurtje? Daarvoor ben je bij Het Parkethuis ook aan het juiste adres. Een vloer kan na verbouwing uitgebreid worden met een nieuw stuk vloer en geschuurd en opnieuw behandeld worden met een 2-componenten olie of lak. Bij deze afwerkingen zijn op eiken vloeren diverse kleurmogelijkheden mogelijk. In onze showroom in Gennep kun je alle stalen bekijken. Je houten vloer stofvrij schuren? Dat is zeker mogelijk. Dit kunnen we voor je doen met het Bona Dust Care System.

Huur je boenmachine bij Het Parkethuis

Geïnteresseerd in het huren van een boenmachine? Je kunt hem huren bij Het Parkethuis en kost slechts € 30,- voor 1 tot 2 dagen huur.
Of wil je je houten vloer opnieuw laten lakken of stofvrij laten schuren?

> Neem contact met ons op voor de mogelijkheden