Skip to main content

Wist je dat wij naast houten vloeren, PVC vloeren en laminaat vloeren ook het huis zijn voor de mooiste vloerkleden? Een vloerkleed is al jarenlang een zeer populaire accessoire voor de houten vloer. Het gevoel van een zachte stof tussen de tenen, de warme uitstraling en de grote keuze, maakt het een zeer geliefd accessoire voor het interieur. Je kunt variëren in kleur, kiezen voor zacht hoog- of laagpolig of juist een stevigere structuur. En wat dacht je van een ronde of zelfs organische vorm? Er is echt van alles mogelijk! We hebben verschillende collecties van diverse merken. Vandaag licht Richard één van onze favorieten voor je uit: Brinker Carpets uit Huissen.

Vloerkleden van Brinker Carpets

Brinker vloerkleden geven iedere kamer net die extra finishing touch die het nodig heeft. Met bijna 20 jaar ervaring in de vloerkleden branche is Brinker een gevestigde naam. Brinker maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals zuiver scheerwol, Nieuw-Zeeland wol, viscose en chenille. Ook zorgen ze ervoor dat alle vloerkleden zorgvuldig worden geïnspecteerd in het land van herkomst. Alleen de vloerkleden die aan de hoge standaarden voldoen worden goedgekeurd om te worden verscheept naar Nederland. Doordat de meeste producten handgemaakt zijn, is ieder vloerkleed uniek. Achter elk vloerkleed zit een eigen verhaal, iets wat ze graag willen uitdragen.

Twee collecties voor op jouw houten vloer

De FEELGOOD collectie:
Kenmerkend voor deze collectie zijn hoge kwaliteit, handgeweven vloerkleden. De vloerkleden komen uit eigen productie in India.

De FEELGOOD Custom Sizes collectie:
Wordt gemaakt van materialen die met veel zorg zijn geselecteerd en samengesteld. De garens, structuren en kleuren komen uit eigen fabriek. De vloerkleden kunnen worden samengesteld in de gewenste vorm, maat en kleur.

> Bekijk de collectie vloerkleden van Brinker Carpets in hun nieuwste catalogus (2021)

 

Klinkt goed toch? Maar waarom zou je kiezen voor een vloerkleed? We zetten de voordelen voor je op een rij:

Voordelen vloerkleed op houten vloer

 1. Warmte
  Ideaal tegen koude voetjes! Op een koude ondergrond zoals tegels of een houten vloer kun je (in de wintermaanden) last krijgen van koude voeten. Vloerkleden verhelpen dit probleem, juist daarom worden ze vaak in het zitgedeelte of in de slaapkamer neergelegd. Dit heeft te maken met het isolerende effect van het vloerkleed. De stof en garens in het kleed herbergen stilstaande lucht, die op zijn beurt een aangename temperatuur aanneemt. Een vloerkleed is ook prima te combineren met vloerverwarming. Het houdt warmte even vast en geeft het dan door aan de ruimte. Benieuwd welke vloerkleden (en houten vloeren!) daarvoor geschikt zijn? We adviseren je graag.
 2. Persoonlijkheid
  De vloer is de basis van je interieur. Daarom adviseren wij je vaak om voor je houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer een neutrale kleur te kiezen. Daarentegen kun je bij een vloerkleed all out gaan! Kies voor een rond vloerkleed in een knalkleur of ga voor een rechthoekig vloerkleed met dierenprint. Er is van alles beschikbaar dus er is vast en zeker ook een vloerkleed dat helemaal bij jouw smaak en persoonlijkheid past.
 3. Eenheid
  Wanneer je vloerkleden in een goede vorm, afmeting en kleur op jouw houten vloer legt, kan dit ervoor zorgen dat het, de losse elementen in je interieur, met elkaar verbindt en dat de meubels bij elkaar gaan horen. Er ontstaat dan een eenheid, één geheel en een soort afbakening van bijvoorbeeld de zitgoep in je woonkamer.
 4. Geluidsdemping
  Met een vloerkleed kun je de geluiden dempen of zelfs helemaal weghalen. Geluiden waar je meestal niet op zit te wachten en die bovendien een vervelende galm kunnen oproepen in de kamer, zoals bijvoorbeeld een woonkamer waar de tv hard aanstaat of hoge hakken die op de vloer tikken. Een vloerkleed zorgt ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd. Vooral hoogpolige vloerkleden staan bekend om hun geluiddempende eigenschappen. Hoe dikker het vloerkleed, hoe groter het effect zal zijn. Met een vloerkleed op je houten vloer is de afstemming van geluid in de kamer een stuk meer in balans en verbeter je de akoestiek.
 5. Makkelijk te vervangen
  Ben je het vloerkleed zat, is je smaak veranderd of wil je een zachter of juist harder vloerkleed? Dan koop je gewoon een nieuwe! Vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten, stoffen en kleuren. Zo kan je vrijwel altijd wel een vloerkleed vinden dat past bij jouw houten vloer, pvc vloer of laminaat vloer of bij de woonstijl van je interieur.

Advies nodig?

Bij het Parkethuis adviseren we je graag welke vloerkleed het beste bij, en op, jouw houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer of interieur past.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of maak online een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.