Skip to main content

De afgelopen periode heeft Richard en zijn team weer prachtige houten vloeren mogen leggen bij diverse klanten uit de regio. Zo zijn er onder andere bezoekjes gebracht aan Beugen, Doorn, Boxmeer en natuurlijk in og eige dörp Gennep!

Bij Het Parkethuis hebben we jarenlange ervaring het leggen van houten, pvc en laminaat vloeren. Ons assortiment bestaat uit de mooiste (voornamelijk Nederlandse) merken die op hun beurt weer uit diverse kleuren, afwerkingen en/of legmethodes bestaan. Er is echt heel veel mogelijk. Niets is ons te gek! Zelf een vloeren geheel op maat, waarbij ook de kleur speciaal naar wens gecreëerd is, horen bij onze werkzaamheden.

Houten vloeren legpatronen

Er zijn niet alleen verschillende soorten hout en kleuren, maar ook verschillende legpatronen. Elke vloer kan op een andere wijze gelegd worden. Daarom passen de meeste houten vloeren in elk interieur. Sommige vloeren worden verlijmd, andere vloeren worden zwevend gelegd. Zo kun je kiezen voor een rustig patroon, maar ook voor een patroon met meer karakter. De meest voorkomende legpatronen zijn de Planken patroon, Visgraat, Weense punt en Hongaarse punt.

Voor een nieuwe vloer gaan of deze vernieuwen?

Een houten vloer kan jarenlang meegaan, het is daarom een heel duurzaam product. Bij Het Parkethuis leggen we veelal nieuwe vloeren maar ook wordt ons vaak de vraag gesteld hoe we een bestaande vloeren weer nieuw leven in kunnen blazen. Door een houten vloer te schuren en opnieuw te lakken kun je bijna een geheel nieuwe vloer creëren. Graag komen we bij de mensen thuis voor een gratis vloerinspectie, waarnaar de we de diverse mogelijkheden kunnen bespreken.

Een impressie van onze werkzaamheden van de afgelopen maanden:

In Beugen mochten we onlangs een Bauwerk Formpark Rombico vloer in een Hongaarse punt leggen. Deze houten vloer is geborsteld en Farina geolied. Een erg mooi eindresultaat al zeggen we het zelf.

De visgraat houten vloer blijft populair, alleen hebben we deze laatst in Gennep in een elleboog patroon gelegd. Deze Bauwerk Formpark Quadrato eiken 14 is geborsteld en gelakt, en opnieuw behandeld met crema B-protect.

‘Helemaal vanuit’ Doorn kwam de vraag voor een houten vloer op vloerverwarming. Er is gekozen voor een Q2 eiken premier vloer. Deze houten vloer heeft een toplaag van 4 mm en is verlijmd op een vloerverwarming die in gefreesd is. Mooi detail is de ronde erker, deze hebben we voorzien van een band en bies.

In Boxmeer hebben we een vloer geheel op maat gemaakt. De houten vloer beneden moest er net zo uit komen te zien als op de bovenverdieping. U vraagt, wij leggen! De kleur van de vloer is speciaal voor deze klant ontwikkeld.

adviesgesprek Het ParkethuisKom onze collectie houten vloeren bekijken

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of welke vloer het beste past bij jouw interieur of leefruimte? Maak dan online een afspraak voor een persoonlijk gesprek met Edith in onze showroom. Zij kan je perfect begeleiden en adviseren in de aanschaf van houten, pvc of laminaat vloeren.

Wil je een gratis vloerinspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op. Ben je op zoek naar de beste schoonmaakproducten? Bezoek onze JEMAKO webshop.