Skip to main content

De lokale media weet ons steeds weer te vinden. De redactie van Hèje Nèjs, het dorpblad van Heijen, bracht ons in januari een bezoekje voor een interview. In de maart editie én nu ook op onze website, is het leuke gesprek terug te lezen. Altijd al willen weten hoe het ondernemersstel Edith en Richard elkaar hebben leren kennen en hoe hun passie voor houten vloeren, pvc vloeren en laminaat vloeren is ontstaan en daardoor Het Parkethuis gestart zijn? Lees vooral verder!

Artikel uit Hèjè Nèjs nummer 02-2020:

Wij hebben heel graag een klik met onze klanten….
Ons blad, het Hèjs Nèjs, zou niet kunnen bestaan als we geen adverteerders hadden die voor de nodige inkomsten voor de opmaak en de drukkosten zouden zorgen. En laat nou een van onze redactieleden, Jan Teerling, een fijne neus hebben waar en bij wie hij een advertentie zou weten binnen te halen! Een ervan is Het Parkethuis in Gennep. Een mooie zaak aan de Ottersumseweg 55. Als tegenprestatie voor de advertentie gaan wij dan altijd op bezoek voor een interview. En op de een of andere manier verlopen deze interviews altijd zeer verrassend. Ook deze keer, als we op een regenachtige namiddag in januari binnenstappen bij Richard en Edith IJsselmuiden.

Richard en Edith
Buiten is het ongezellig, maar eenmaal binnen stralen de warme kleuren en het fraaie hout je al tegemoet. Edith is duidelijk verheugd over onze komst en voorziet ons van een lekker kopje koffie. Even later wandelt ook Richard naar binnen en kunnen we onze vragen op hen afvuren.

Edith is 45 jaar en Richard is 50. Ze woonden allebei in Bergen waar ze elkaar leerden kennen. Edith heeft een administratieve en verkoopopleiding gevolgd en kwam na enige omzwervingen terecht in Uden bij een parketzaak. De eigenaar had groot vertrouwen in Edith en al snel verzorgde zij de verkoop in de showroom, terwijl de eigenaar op pad was de vloeren te leggen. Door flink vragen te stellen aan vertegenwoordigers en door naar workshops te gaan, kreeg ze steeds meer ervaring in het vak.

Richard werkte in de horeca en was toe aan een nieuwe uitdaging. Hij heeft altijd al veel affiniteit gehad met hout en na een goed gesprek en een keer proefdraaien mocht hij het vak leren in Uden bij deze parketzaak. Door scholing en diverse opleidingen te volgen maakte ook hij zich het vak van parketvloeren meester. Vijftien jaar geleden volgden Richard en Edith hun hart. Hun grootste wens was een eigen zaak te beginnen en dat lukte.

Op zoek naar een pand
Vanuit Bergen, waar het stel woonde, werd de zoektocht naar een geschikt pand gestart en na lang zoeken op het Internet was het ineens raak. Er stond een pand te huur aan de Ottersumseweg. Het paar sprong gelijk in de auto en racete naar het adres. Het pand was gesloten dus er zat niks anders op om maar door het raam te turen. Er had een bruidszaak ingezeten en de sfeer en de kleuren waren, wat Richard en Edith noemen, “1001 nacht”. Goud en mintgroen zijn nu bepaald niet de tinten waarin je een parketzaak begint. De huur ging door en er werd flink geklust in de zomer van 2004, de banen in Uden waren opgezegd, dus ze hadden de tijd.

Richard: “Het bedrijf is in september 2004 opengegaan en je kunt gerust spreken van een vliegende start, zelfs al vóór de opening kwamen mensen vragen of ze al terecht konden. In eerste instantie waren we met zijn tweeën maar na ruim een jaar kwam Maurice, iemand die we kenden uit onze woonplaats Bergen, vragen of er werk voor hem was. Of het zo moest zijn, zo welkom was hij. We waren net aan het twijfelen of we een advertentie voor een parketlegger moesten zetten, toen hij zich aandiende. Maurice is nu dus al 14 jaar bij ons en inmiddels hebben wij nog 2 medewerkers aangenomen. De laatste is 1 januari bij ons begonnen. Hierdoor is het mogelijk dat ik Edith iets meer kan ondersteunen in de winkel, we kunnen werken op meerdere locaties tegelijk en is er beter overzicht en controle. Ik ben een echte “vliegende keep”.  Maar hoe druk het ook is, we zorgen ervoor dat we bijblijven in ons vak en we maken geregeld tijd vrij voor bijscholing en workshops.”

De loods en de brand
In het begin had het stel nog maar weinig opslagruimte. De vloeren voor de klanten lagen zelfs bij hen in Bergen in de huiskamer opgeslagen. Dat was niet handig, dus het werd tijd voor een goede opslagruimte. Achter de showroom werd een schuur omgebouwd naar loods.

In 2016 ging het mis. Er ontstond brand in de loods en de hele inhoud raakte beschadigd. Gelukkig was er in de showroom weinig schade, maar de vloeren die voor hun klanten waren bestemd waren onbruikbaar.

Dan wordt het even emotioneel. Edith: “De brand heeft een grote impact gehad op ons, maar we kregen ook heel veel hulp uit de omgeving. Een ondernemer uit Gennep belde ons of hij iets voor ons kon doen. “Ik maak gelijk ruimte voor jullie”, zei hij. Daar konden we toen onze voorraad kwijt totdat de loods weer was opgebouwd.” Edith schiet nog vol als ze dit vertelt. Richard: “Het was een emotionele tijd maar met behulp van onze collega’s gingen we weer volle kracht vooruit! Wat helpt is de grote gunfactor van de mensen in Gennep en omstreken. Wij staan voor kwaliteit en service, we zijn pas tevreden als de klant tevreden is. We vinden het enorm belangrijk dat er een klik is met de klanten. Het is het beste om gewoon eerlijk te zijn over je capaciteiten. Ik hou van open en directe communicatie met de klanten.”

Quote: “Ik hou van open en directe communicatie met de klanten.”

De rondleiding
Als altijd voor de redactie het favoriete onderdeel van een bedrijfsinterview. We leren dat Het Parkethuis voor elke beurs en voor elk huis of bedrijf een vloer kan leveren. Al is Het Parkethuis een houtenvloeren speciaalzaak, ook voor PVC, laminaat en onderhoud van vloeren kun je er terecht. Er is een enorme diversiteit aan producten in elke prijsklasse. Je kunt zelfs je bestaande trappen met hout of PVC laten bekleden.

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming is voor Het Parkethuis geen probleem, er zijn diverse mogelijkheden en de ervaring met meerdere soorten vloerverwarming en legmethoden is aanwezig.  “We doen dat niet zelf, maar we hebben wel de contacten. We zeggen altijd, schoenmaker blijf bij je leest!”

Verbazingwekkend
Als onze notulist Erica nog even een vraag heeft over haar parketvloer, weet Richard direct waar ze het over heeft als ze haar adres heeft genoemd. “O ja, Erica, jij hebt een visgraat parketvloer in die en die kleur….” En als deze vloer nu vorige maand gelegd zou zijn, dan zou je het nog snappen, maar Erica’s vloer is al 14 jaar geleden door Richard gelegd! Hij weet het nog precies. En heus niet alleen dat hij de details van haar vloer nog weet, nee, hij weet ze nog allemaal. Beroepsdeformatie? Nee, gewoon grote belangstelling voor zijn klanten en het prachtige vak dat hij uitoefent.

Quote: “O ja, Erica, jij hebt een visgraat parketvloer in die en die kleur….”

Na sluitingstijd
Richard en Edith betogen tegelijkertijd: na sluitingstijd is Het Parkethuis uit hun hoofd en gaan ze lekker naar huis. Ze zijn graag buiten, wandelen veel met hun hondjes en werken in de tuin. De hondjes zijn altijd aanwezig op kantoor bij de showroom, ze lopen de klanten echt niet voor de voeten. Dus gelukkig ook niet voor de voeten van de ietwat op honden beduchte interviewster van het Hèjs Nèjs…

Het Parkethuis
Ottersumseweg 55
6591 CK Gennep
Tel. 0485 514951
Website: www.hetparkethuis.nl
E-mailadres: info@hetparkethuis.nl