Skip to main content

Als consument sta je vandaag de dag voor talloze keuzes bij het inrichten van je huis, en een van de belangrijkste overwegingen is de vloer. PVC vloeren zijn de laatste jaren razend populair geworden, maar de afgelopen tijd zijn er berichten in de media verschenen over de zorgen van de gezondheidsrisico’s. Bij Het Parkethuis kun je terecht voor houten vloeren en laminaat vloeren, maar ook zijn wij fan van PVC vloeren. We leggen je graag uit waarom en geven je antwoord op de vraag: is een PVC vloer eigenlijk ongezond voor je?

viva-floors-pvc-vloer-het-parkethuis-nijmegen-gennep

Gezondheidsrisico’s van PVC vloeren

Enige tijd geleden publiceerde o.a. het Algemeen Dagblad (AD) een artikel dat de gezondheidsrisico’s van PVC vloeren belichtte. Dit riep, heel begrijpelijk, allerlei vragen op bij consumenten, en bij Het Parkethuis begrijpen we dat gezondheid en milieubewustzijn van het grootste belang zijn.

Bij Het Parkethuis hechten we daarom daar ontzettend veel waarde aan. De PVC vloeren die wij van verschillende merken in ons assortiment hebben, zijn 100% ftalaatvrij, voorzien van veilige weekmakers en worden getest op de hoogste kwaliteits- en gezondheidseisen.

Veilige weekmakers: ftalaatvrije formulering

Bij de productie van PVC vloeren worden weekmakers gebruikt om het materiaal flexibel te maken. Een veelvoorkomende weekmaker is ftalaat, maar deze stof kan zich verspreiden en mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Hier zijn we duidelijk over: al onze PVC vloeren worden volledig ftalaatvrij geproduceerd. Deze vloeren bevatten de ftalaatvrije, veilige weekmaker DOTP, die voldoet aan strenge regelgevingen en normen voor veilig gebruik in producten en niet schadelijk is voor de gezondheid.

Het AD-artikel wees in hun recente artikel op de weekmaker DINP als mogelijk gevaarlijk, en deze stof is zelfs in Amerika op een lijst geplaatst met toxische (giftige) stoffen. Ons geruststellende nieuws: onze PVC vloeren bevatten deze potentieel schadelijke weekmaker niet. Wij gebruiken uitsluitend de veilige weekmaker DOTP.

therdex pvc vloeren header

Veiligheid van pvc vloeren en vloerverwarming

Een punt van extra bezorgdheid is de combinatie van vloerverwarming en PVC, die als ‘extra zorgelijk’ wordt bestempeld vanwege mogelijke uitstoot van weekmakers. Ook is dit niet van toepassing op onze vloeren, omdat het opwarmen van onze PVC vloeren met vloerverwarming geen gevaren voor de gezondheid en het milieu met zich meebrengt. De keuze voor de veilige weekmaker DOTP speelt hierin een cruciale rol.

certificaten pvc vloeren het parkethuis nijmegen

Kwaliteit en transparantie

Bij Het Parkethuis kiezen we bewust voor merken die veilige en duurzame materialen gebruiken voor hun PVC vloeren. Alle vloeren worden volledig geproduceerd van ‘virgin’ materiaal, wat betekent er gebruik gemaakt wordt van volledig nieuwe grondstoffen die niet eerder voor andere producten zijn gebruikt. Dit geeft niet alleen inzicht in de samenstelling van de PVC vloeren, maar stelt je ook in staat om precies te weten wat er in die producten zit.

Alle PVC vloeren worden onderworpen aan allerlei uitgebreide tests en certificeringen door belangrijke instanties zoals bijvoorbeeld het TÜV Proficert Premium certificaat. Dit certificaat vertegenwoordigt de hoogste certificering van TÜV op het gebied van kwaliteit, milieu en gezondheid.

PVC recycling met Vloerretour

Een PVC vloer kun je niet schuren en opnieuw lakken voor een nieuw kleurtje. Daarvoor raden we je een houten vloer aan. Maar als je je PVC vloer zat bent en je wilt er vanaf dan hoeft deze niet meer klakkeloos naar de stort. Wij zijn namelijk aangesloten bij Vloerretour, hét Nederlandse recycle initiatief voor PVC vloeren. Met Vloerretour worden snijresten van dryback en click pvc, zonder kurk, kosteloos opgehaald en gerecycled. Hiermee worden nieuwe producten ontwikkeld voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

vloer retour pvc vloeren recycling duurzaam

Onze garantie voor gezonde PVC vloeren

Je kunt er dus zeker van zijn dat onze PVC vloeren voldoen aan de strengste eisen om zowel de gezondheid van mensen als het milieu te beschermen. Bij Het Parkethuis staan we niet alleen voor het leveren van de mooiste en hoogwaardige PVC vloeren, ook houten vloeren en laminaat vloeren behoren tot ons assortiment. Stuk voor stuk prachtige toevoegingen voor jouw interieur en bovendien veilig en duurzaam voor jou en je gezin.

De voordelen van een PVC vloer

Buiten dat ze in allerlei soorten, maten, kleuren en in de meest mooiste design aanwezig zijn. Kent de PVC vloer nog veel meer fijne voordelen:

  • Een PVC vloer is eenvoudig te reinigen;
  • Vergt weinig onderhoud en heeft een lange levensduur;
  • PVC vloeren hebben de uitstraling van parket of natuursteen;
  • Geleidt vloerverwarming en vloerkoeling goed;
  • Een PVC vloer dempt loopgeluid.

Kom onze vloeren zelf bewonderen

Ben je benieuwd naar ons assortiment vloeren? Naast PVC vloeren leggen wij ook dagelijks vakkundig houten vloeren en laminaat vloeren. Elke vloer heeft zo zijn voordelen en mogelijkheden.

Op onze website vind je een overzicht van onze merken en hun collectie. Wil je ze met eigen ogen komen bewonderen en/of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Boek online een afspraak met Edith in onze showroom, ze bespreekt graag vrijblijvend de mogelijkheden met je.

> Maak online een afspraak met Het Parkethuis