Skip to main content

We moeten er echt aan geloven, de wintertijd is ingegaan. Het is nu snel donker buiten, het is koud en vies weer en de luchtvochtigheid gaat omlaag en dit kan invloed hebben op de conditie van je houten vloer! Wij delen onze tips om goed voorbereid de winter in te gaan. Want jij wilt toch ook zo lang mogelijk genieten van jouw vloer?

1. Voorkom dat je houten vloer krimpt, installeer een luchtbevochtiger

Tijdens het stookseizoen zal de luchtvochtigheid in de woning dalen. Deze droge lucht is niet alleen ongezond voor ons eigen leefklimaat, maar ook voor je mooie houten vloer. Een goede relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 50-65%. Bij een te lage luchtvochtigheid wordt vocht aan het hout onttrokken, hierdoor kan de vloer krimpen wat zich uit in de vorm van naadjes. Je kunt dit voorkomen door de luchtvochtigheid in de kamer op peil te houden door middel van een luchtbevochtiger.

Bij Het Parkethuis hebben we een uitgebreid assortiment van luchtbevochtigers en hydrometers die jouw vloer in topconditie kunnen houden.

Meer weten? Bel of mail ons. We adviseren je graag.

2. Je houten vloer weer als nieuw met onze boenmachine

In deze koude en natte maanden maken we het in huis graag gezellig, want we zijn meer thuis. Er wordt in huis veel intensiever geleefd dan in de zomerse maanden. Is jouw houten vloer door veel gebruik of een ongelukje ook beschadigd geraakt of kan je vloer wel een fris nieuw uiterlijk gebruiken? Door hem opnieuw te lakken en te schuren is je vloer weer als nieuw! Wist je dat je de olie geheel zelf kunt aanbrengen door middel van een boenmachine?

Geïnteresseerd in het huren van een boenmachine? Bij Het Parkethuis kost je dat slechts € 30,-! Wil je je houten vloer ook stofvrij laten schuren? Vraag meer informatie aan.

bona-schrobzuigmachine-houten-vloeren-het-parkethuis3. Houd je houten vloer goed schoon

Door het natte weer breng je veel viezigheid met je mee, waardoor je vloer smerig wordt en zelfs kan beschadigen. Houd daarom je houten vloer goed schoon. Dit doe je heel eenvoudig met de stofzuiger, hiermee verwijder je het grootste deel van de viezigheid. Gebruik geen allesreinigers op een houten vloer. De laag kan beschadigd raken wanneer je gaat dweilen en krijgt een doffe uitstraling. Gebruik daarom altijd speciale producten voor houten vloeren, dit kan per merk verschillend zijn. Is er een diepere reiniging nodig? Met de Bona PowerScrubber schrobzuigmachine reinig je gemakkelijk gelakte en geoliede vloeren.

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

vtwonen-vloerkleed-houten-vloer-044. Bescherm je houten vloer met een trendy vloerkleed of goede deurmat

In een zithoek wordt veel gelopen en er ontstaan vaak kale plekken op de vloer waar de voeten rusten. Een vloerkleed beschermt je vloer op die plek en voorkomt krassen en deuken door bijvoorbeeld vallende kopjes en glazen. Denk ook aan een goede deurmat. Door deze buiten en binnen te leggen, zal vuil en zand geen krassen kunnen maken op de oppervlakte van het hout. Het Parkethuis heeft een aantal mooie collecties van vloerkleden en -matten die altijd passen in jouw interieur.

Ook kun je je PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer extra beschermen door meubels te voorzien van vilt. Je voorkomt zo beschadigingen, zoals krassen door het verschuiven van meubilair.

Op zoek naar een mooi vloerkleed, goede deurmat of vilt voor onder je meubels? Breng een bezoekje aan onze showroom.

Behoefte aan persoonlijk advies over jouw houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer?

> Plan eenvoudig jouw persoonlijke afspraak in met onze afsprakenplanner!