Skip to main content

Er wordt vaak nog steeds gedacht dat de combinatie vloerverwarming en een houten vloer niet samen kunnen. Een zwaar verouderd beeld! Bij Het Parkethuis hebben we diverse mogelijkheden van verschillende merken om ook jouw voetjes op je houten vloer lekker warm te houden.

Vloerverwarming, het bestaat al jaren en het gebruik ervan is verschoven van bijverwarming naar hoofdverwarming. Vroeger werd vloerverwarming veelal onder plavuizen toegepast, maar tegenwoordig zijn er veel mooie materialen beschikbaar zoals hout, pvc en laminaat. Je keuzevrijheid is in ieder geval een stuk ruimer geworden: je bepaalt zelf of je voor vloerverwarming kiest, ook als je een houten vloer wenst.

Bauwerk

De mogelijkheid van vloeren op vloerverwarming wordt aangegeven met een weerstand. De warmte zoekt een weg naar boven, hoe lager de weerstand, hoe geschikter voor vloerverwarming. De norm bij alle typen vloerverwarming is 0,10m2 K/W.

Het merk Bauwerk uit onze collectie heeft een brede collectie houten vloeren die zeer geschikt is voor vloerverwarming met een warmteweerstand van 0,0498, bijna de helft van de norm, dus bijzonder geschikt voor vloerverwarming! Met deze weerstand kunnen deze vloeren ook toegepast worden met aardwarmte/vloerkoeling en woningen welke energieneutraal zijn.

Ben je geïnteresseerd in een vloerverwarming in combinatie met een nieuwe houten, PVC of laminaat vloer?

Kom eens langs in onze showroom of neem contact met ons op, wij adviseren je graag over onze mogelijkheden.