Skip to main content

Brinker Carpets

De vloerkleden van Brinker Carpets geven iedere kamer net die extra finishing touch die het nodig heeft. Brinker Carpets uit Huissen is al 20 jaar een gevestigde naam in de vloerkleden branche en staan er bekend om dat zij gebruik maken van hoogwaardige materialen zoals zuiver scheerwol, Nieuw-Zeeland wol, viscose en chenille. Een fantastische toevoeging dus voor jouw houten, PVC of laminaat vloer.

Waarom kiezen voor een vloerkleed van Brinker Carpets?

Een vloerkleed van Brinker Carpets kan als bescherming dienen voor je houten, PVC of laminaat vloer, maar er zijn meer redenen om te kiezen voor een vloerkleed:

 • Persoonlijke touch
  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een houten, PVC of laminaat vloer vormt echt de basis van je interieur. Combineer je die met een vloerkleed dan kan dat je ruimte echt afmaken en zorgen voor een knusser geheel doordat je een afbakening in je ruimte creëert. Ga je voor veilig of ga je all out? Er is altijd een vloerkleed van Brinker Carpets dat past bij jouw smaak en persoonlijkheid!
 • Geluidsdemping
  Een vloerkleed van Brinker Carpets zorgt ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd waardoor geluiden op je houten, PVC of laminaat vloer,, zoals vervelende galmen, een tv die hard staat of hakken die tikken, zullen dempen. Hoe dikker het vloerkleed, hoe groter het effect zal zijn. De afstemming van geluid in je kamer komt een stuk meer in balans en het verbetert automatisch de akoestiek.
 • Warmte
  Heb je in de winter last van koude voeten? Een vloerkleed van Brinker Carpets helpt dit probleem voorkomen door het isolerende effect. Het kleed bevat garens en stoffen die stilstaande lucht vasthouden en het een aangename temperatuur geven. Daarom zie je een vloerkleed ook vaak liggen in een zitgedeelte of de slaapkamer.
 • Ideaal met vloerverwarming en vloerkoeling
  Een vloerkleed op je houten, PVC of laminaat vloer is ook prima te combineren met vloerverwarming of vloerkoeling. Bij vloerverwarming houdt het warmte even vast en geeft het dan door aan de ruimte. Een extra knus gevoel dus! Benieuwd welke vloerkleden van Brinker Carpets, en houten vloeren, daarvoor geschikt zijn? We adviseren je graag.
 • Snel en makkelijk vervangbaar
  Doordat er veel verschillende soorten vloerkleden zijn, in diverse kleuren, patronen en materialen vind je altijd wel een kleed dat past bij jouw houten, PVC of laminaat vloer. Ben je je oude vloedkleed dus zat? Dan schaf je toch gewoon een nieuwe aan? Zo verander je snel en makkelijk regelmatig de uitstraling van je interieur, zonder meteen nieuwe meubels te kopen.
 • Ieder vloerkleed is uniek
  Brinker Carpets inspecteert alle vloerkleden zorgvuldig in het land van herkomst. Alleen de vloerkleden die aan hoge standaarden voldoen worden goedgekeurd en verscheept naar Nederland. Doordat de meeste producten handgemaakt zijn, zit achter elk vloerkleed een eigen verhaal. Ieder vloerkleed is dus uniek!
brinker carpets vloedkleed houten vloer

Voor welk vloerkleed uit onze Brinker Carpet collectie ga jij?

Brinker Carpets kent drie prachtige collecties aan vloerkleden: De FEELGOOD collectie, de FEELGOOD custom sizes collectie en de ENSUITE collectie.

brinker vloerkleden feelgood zwart logo

Feelgood

De Feelgood collectie is kenmerkend door zijn hoge kwaliteit, handgeweven vloerkleden en komt in allerlei kleuren, vormen en afmetingen. Met de mooiste garens zorgen de getalenteerde mensen binnen Brinker Carpets voor een uniek vloerkleed. Er zit dus altijd wel een vloerkleed bij die perfect past bij jouw houten, PVC of laminaat vloer en interieur.

Bekijk de collectie online

of plan jouw gratis advies afspraak in onze showroom

brinker vloerkleden feelgood custom sizes zwart logo

Feelgood custom sizes

De vloerkleden is deze collectie worden gemaakt van materialen die met veel zorg zijn geselecteerd en samengesteld, en onderscheidt zich op het gebied van maatwerk. De kleuren, structuren en garens komen uit eigen fabriek. Ook kunnen deze vloerkleden worden samengesteld in de gewenste vorm, maat en kleur, zodat deze altijd past bij jouw wensen.

Bekijk de collectie online

of plan jouw gratis advies afspraak in onze showroom

Ensuite

Deze luxueuze selectie vloerkleden worden gemaakt door een combinatie van passie en vakmanschap, en hoogwaardige materialen die vakkundig geweven worden in ateliers in België. De collectie kent 6 kwaliteiten die leverbaar zijn in verschillende afmetingen, ontwerpen en designs. Echt een cadeautje voor jouw houten, PVC en laminaat vloer.

Bekijk de collectie online

of plan jouw gratis advies afspraak in onze showroom

Waar moet je op letten bij aanschaf van een vloerkleed?

Er is dus echt heel veel mogelijk! Maar door de hoeveelheid keus kan het ook lastig worden, en waar moet je nu op letten als het gaat om jouw interieur?
Wat past bij mijn stijl en ook niet geheel belangrijk, woonsituatie? Stel jezelf dus eens deze vragen:

 • Licht of donker vloerkleed?
  Je kunt natuurlijk puur afgaan op wat jij mooi vindt, maar bedenk je dat op een licht vloerkleed vlekken goed zichtbaar zijn. Ga bij jezelf de volgende situaties eens na voordat je een vloerkleed van Brinker Carpet gaat uitzoeken: Draag je schoenen in huis? Heb je (knoeigrage) kinderen? Heb je huisdieren die verharen? Is je antwoord op elke vraag ja? Onthoud dat lichte kleden besmettelijk zijn. Wil je contrast creëren met de omgeving of juist in dezelfde toon als je vloer blijven? Al deze beslissingen geven een totaal andere sfeer aan je interieur.
 • Voor welk materiaal ga je?
  Wol is de meeste voorkomende keuze voor een vloerkleed. Het geeft niet alleen letterlijk warmte af, je kunt je interieur ook een warmere uitstraling geven door te kiezen voor wol. Heb je al veel warmte, stoffen en zachtheid in huis? Kies dan voor contrasterend ruig en stoer materiaal. Dunne, gladde materialen zoals bijvoorbeeld sisal, geven de ruimte een strakke look. Polyester is op zijn beurt weer een goedkoper materiaal, dat makkelijker schoon te maken is.
 • Wil ik een effen kleur of  toch patronen?
  Wil je graag kleur, maar vind je effen te gewoontjes? Patronen in vloerkleden kunnen voor een hele moderne en speelse uitstraling zorgen. De meest voor de hand liggende manier van patronen creëren is door middel van kleur, maar dit kan tevens door middel van dessins, vorm, installatie, hoogte van de pool en materiaal. Brinker Carpets kent een ruime variatie aan mogelijkheden.
 • Hoe groot moet het kleed zijn?
  Je doet er uiteraard goed aan om de ruimte waar je vloerkleed van Brinker Carpets komt te liggen, op te meten. Een vloerkleed moet passen bij de afmetingen van het woongedeelte dat je wilt bedekken. Onder de eettafel? Zorg dan dat je stoel, ook uitgeschoven, op het kleed staat. In de woonkamer, als wooneiland? Mooi als alle meubels binnen je vloerkleed vallen. Maar alleen de voorpoten op het kleed, mag ook! Dit helpt je bepalen welke maat het beste op jouw houten, PVC of laminaat vloer past.
 • Welke vorm past in de ruimte?
  Kijk ook eens goed naar de vorm van je kamer. Heb je een vierkanten kamer? Dan is een vierkant of rond vloerkleed ideaal. Een langwerpig vloerkleed past goed bij een langwerpige kamer. Kent je huis afwijkende vormen? Dan zou je ook naar andere vormen kunnen kijken. Bij Brinker Carpets hebben ze naast vierkanten, rechthoekige en ronde vloerkleden ook kleden in een ovale of hexagonale (zeshoek) vorm.
 • Welke dikte mag het vloerkleed hebben?
  Ook de textuur van het vloerkleed doet veel met de uitstraling van je ruimte. Vaak wordt er gesproken van een laag polig of hoog polig kleed. De polen verschillen ongeveer van 2 tot 10 mm. Wil je je harde houten, PVC of laminaat graag ‘verzachten’? Dan kun je gaan voor een dikke of hoogpolige vloerkleden. Dit zorgt ook voor het dempen of tegengaan van geluiden en is lekker zacht voor de voeten. Een lage pol is gemakkelijk te reinigen en past bij een minimalistische uitstraling.

Wil je advies voor de aanschaf van een vloerkleed?

Ben je met deze tips nog steeds niet zeker van je zaak? Of wil je de collecties van Brinker Carpets eens van dichtbij bekijken en aanraken? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies gesprek. Edith en haar team brengen jouw wensen in kaart, zodat we tot de beste keuze kunnen komen voor jouw vloedkleed. Heb je geen houten, PVC of laminaat vloer? Geen probleem, ook dan kun je bij ons terecht voor de aanschaf van een mooi vloerkleed.

Plan jouw adviesgesprek met Het Parkethuis

Meer weten over de vloerkleden van Brinker Carpets?
Kijk ook op www.brinkercarpets.nl

Feelgood by Brinker 2022

De catalogus Feelgood by Brinker 2022 is hier in te zien

Ensuite by Brinker Catalogus 2022

De catalogus Ensuite by Brinker 2022 is hier in te zien