Schuren en onderhoud van bestaande houten vloeren

Gelakte en geoliede houten vloeren schoonmaken met een schrobzuigmachine

Met de Bona PowerScrubbe schrobzuigmachine reinigt u gemakkelijk gelakte en geoliede vloeren. Deze reiniging is niet oppervlakkig, maar de vloeren worden diep gereinigd. In combinatie met de Bona Deep Clean Solution (professionele reiniger) haalt u met gemak het hartnekkigste vuil uit houten vloeren. 

Voordelen schrobzuigmachine
De zuigmachine reinigt uw vloer met twee in tegenovergestelde richting draaiende cilinderborstels. Ook op ruw geborsteld parket en houten vloeren met afgeschuinde randen. De machine komt met een speciale parketborstel, zodat uw vloer niet beschadigd raakt. Ook blijft uw vloer niet nat natuurlijk. 

Overzettreden Het Parkethuis

Houten vloer stofvrij schuren

Het stofvrij schuren van uw houten vloer heeft veel voordelen, namelijk:

 1. Het is beter voor uw gezondheid
 2. Het is gunstig voor mensen met een (stof)allergie
 3. Uw Huis onder het stof is verleden tijd
 4. Stofvrij schuren is beter voor het milieu

Stofvrij schuren gebeurt door mideel van een compleet afgesloten systeem. Dankzij het naadloze stofzaksysteem kan het stof niet ontsnappen als u de stofzak verwisselt. Door dit innoverende systeem zorgt de Bona Dust Care Single voor een stofvrij resultaat.

Schuren parket en houten vloeren

Gecertificeerd personeel

Als ons gecertificeerde Bona persooneel is altijd op de hoogte van nieuwe en bestaande producten en technische innovaties. Ons personeel wordt regelmatig opgeleid in de vorm van product- en applicatietrainingen bij Bona. Zo bent u altijd verzekerd van het juiste advies en de meest actuele producten uit het Bona System. 

Schuren parket en houten vloeren

Bescherming voor uw vloer

Bescherm uw vloer door uw meubels te voorzien van vilt. U voorkomt zo beschadigingen aan uw vloer, zoals krassen door het verschuiven van meubilair. Wij kunnen u alle soorten oplossingen aanbieden voor krasbescherming, passend bij uw vloer.

100 x 5 cm  en schroefvilt hebben wij altijd op voorraad in de maten 20-24-28 mm.

 

 

bescherm vilt voor uw vloer

Bevochtiging voor uw vloer

Als vakspecialist weten wij als geen ander dat het onderhouden van een mooie houten vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid in de woning! Tijdens het stookseizoen zal de relatieve luchtvochtigheid in de woning dalen. Deze droge lucht is niet alleen ongezond voor ons eigen leefklimaat maar ook voor de mooie houten vloer. Een goede relatieve luchtvochtigheid ligt tussen de 50-65%. Dit kunt u meten met een hygrometer zoals op de foto. Wanneer het percentage lager ligt kunnen er krimpnaadjes en/of schuurvorming ontstaan.

bescherm vilt voor uw vloer

Bezoek onze showroom

Door gebruik te maken van een Luchtbevochtiger houdt u de relatieve luchtvochtigheid in de woning op peil. Een verwarmde ruimte van 30m2  heeft dagelijks minimaal 5 liter water nodig om de aanbevolen luchtvochtigheid te verkrijgen.

Nog geen Luchtbevochtiger? Kom naar Het Parkethuis in Gennep en laat u adviseren naar de mogelijkheden van bevochtigen.

 

Overzettreden

De laatste tijd is er veel te doen rondom traprenovatie. De woonprogramma's op tv laten zien hoe gemakelijk het is om uw trap te voorzien van overzettredes met behulp van een trapspin (hulpmiddel om de trede uit te meten en af te tekenen). Overzettreden maken uw trap weer als nieuw (zowel in hout als laminaat).

 • De treden zijn onbehandeld
 • De treden bestaan uit een 12 mm multiplex met een toplaag van 5 mm eiken
 • In de trede is een uitsparing voor de anti-slip strip
 • Door de systeemopbouw heeft het hout geen kans om uit te zetten
 • Keuze uit een naturel of kleurolie

Het Parkethuis komt altijd eerst naar uw bestaande trap kijken en zal de maten opnemen van de treden en/of stootborden. Hierna wordt er een offerte op maat gemaakt en weet u vooraf wat de kosten zullen zijn.

Traprenovatie

Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot traprenovatie.

 • Op welke soorten trappen kan een renovatie worden toegepast? 
  Een traprenovatie kan worden toegepast op elke trap: recht, draaiend of open.

   
 • Wat moet de basis zijn, m.a.w. waarop worden de nieuwe delen aangebracht? 
  Trappen moeten zijn ontdaan van vloerbedekking en losse delen, zodat een kale trap ontstaat. Op de kale trap worden de nieuwe delen aangebracht. Oude lijmresten moeten zoveel mogelijk verwijderd worden.

   
 • Kunnen zijkanten, overloop of bordes worden meegenomen? 
  Zijkanten worden niet bekleed. Deze dienen geschilderd te worden. Zowel overloop als bordes kunnen in de traprenovatie worden meegenomen zodat materialen en kleuren doorlopen en een mooi geheel vormen.

   
 • Hoe wordt de trap behandeld? 
  De trap wordt afgewerkt met een olie die uw trap een matte uitstraling geeft. De trap zal hierdoor niet glad worden.

   
 • Hoelang duren de werkzaamheden? 
  Na het bezichtiging van de trap kunnen we een indicatie geven van de tijd die we nodig hebben. De tijd is afhankelijk van het type trap (open trap, dichte trap, wenteltrap) en de moeilijkheidsgraad.

   
 • Heb ik garantie op de werkzaamheden en hout?
  Ja, we zijn aangesloten bij het CBW en werken volgens de voorwaarden die gelden bij het leggen van houten vloeren.